"Het allereerste begin van rugby is de leeftijdscategorie 'Guppen'. Officiëel vanaf 4 jaar, maar soms ook al vanaf 3, maken de kids via leuke spelletjes kennis met onze sport. Het enige dat telt is plezier hebben. Als ze met plezier komen trainen, dan blijven ze hopelijk terugkomen als ze ouder worden en is er tijd genoeg om de sport te leren. De Guppen trainen alleen op zaterdag ochtenden van 10.00 tot 11.00 en er zijn nog geen wedstrijden. We spelen tikspelletjes, schipper mag ik overvaren en spelen met de bal. De spelletjes leggen een basis voor de sport, maar zijn vooral gefocust op de algemene motorische ontwikkelingen van de kinderen. We spelen zonder contact (hoewel er natuurlijk soms per ongeluk botsingen zijn ;)). Ik ben Jasper Simons, pappa van Fenn (9) en Duuk (6) die allebei al jaren rugby'en en van Leff (3) die nog moet beginnen. Toen Fenn bijna 4 werd, ben ik met hem naar de Guppen trainingen gegaan en voor ik het wist, stond ik de trainingen zelf te geven. Daar ben ik niet meer mee gestopt sindsdien. Toen Fenn doorschoof naar de Turven, ben ik die er ook maar bij gaan trainen. Als teammanager, zorg ik ervoor dat iedereen overal van op de hoogte is, dan nieuwe kids goed hun draai kunnen vinden en dat we af en toe een leuke activiteit hebben. Je kunt me benaderen voor al je vragen over de Guppen!"

Worden niet gespeeld.

Op de volgende dagen en tijden wordt er getraind:

Zaterdag10:0011:00